Права людини: у Європарламенті заявили про шокуючі порушення в Угорщині

Права людини: у Європарламенті заявили про шокуючі порушення в Угорщині

Укрінформ
У Європарламенті продовжують наголошувати на порушенні в Угорщині основоположних цінностей ЄС та прав людини.

Про це заявила у четвер доповідач у ЄП з цього питання Джудіт Саргентіні (Нідерланди) на засіданні комітету законодавчого органу ЄС із громадянських свобод, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Я була шокована, коли побачила, скільки тривожних сигналів з’явилося після 2010 року. Ідеться також про шість змін до конституції після 2012 року. Є проблеми із конституційним судом, який було обмежено щодо його компетенції. Звичайні суди також підконтрольні виконавчій владі. Свобода висловлювань обмежена законодавством про ЗМІ... », - окреслила ситуацію в Угорщині доповідач.

Вона також відзначила проблеми в Угорщині щодо свободи вищих навчальних закладів, свободи релігійний переконань, а також свободи об’єднань.

Читайте також: Канада вимагає від Угорщини поваги до свободи слова

«Є також погіршення ситуації щодо толерантності відносно ромів, а також прав мігрантів та біженців», - заявила європарламентарій.

Під час засідання у профільному комітеті депутати переважно підтримали позицію європарламентарія Саргентіні.

«Там є серйозні погіршення», - резюмувала доповідач.

Як повідомляв Укрінформ, 17 травня 1017 року Європарламент ухвалив політичну резолюцію, в якій жорстко засудив порушення прав людини в Угорщині.

Зокрема, головні претензії до офіційного Будапешта полягають у неприпустимості блокування прийняття біженців; заборон у сфері зовнішнього фінансування неурядових організацій; ухвалення законодавства, яке обмежує діяльність у країні закордонних вищих навчальних закладів.

Доцільно зазначити, що такі претензії до Угорщини висуваються у Європарламенті на тлі блокування з блоку офіційного Будапешта європейської та євроатлантичної інтеграції України через необгрунтовані заперечення щодо мовної статті українського закону про освіту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-