ЗМІ назвали ім'я одного з видворених Канадою російських дипломатів

ЗМІ назвали ім'я одного з видворених Канадою російських дипломатів

Укрінформ
Одним із чотирьох російських дипломатів, яких Канада видворила на знак солідарності із Великою Британією після отруєння у Солсбері, був речник посольства РФ у Оттаві Кирило Калінін.

Про це пише канадське видання The National Post.

"Прес-секретар посольства РФ в Оттаві Кирило Калінін підтвердив, що він був одним із чотирьох дипломатів, висланих із Канади", - йдеться у матеріалі.

Як зазначається, Калініна звинуватили в намаганні дискредитувати міністра закордонних справ Канади Христю Фріланд, представивши її діда-українця Михайла Хом’яка як нацистського колаборанта. Окрім цього, речник посольства РФ також активно використовував офіційний Twitter-акаунт дипустанови для поширення інших пропагандистських матеріалів, у тому числі інформації, отриманої за допомогою кібернетичного зламу.

Приміром, він відправив відомим канадським журналістам посилання на матеріали російської хакерської групи "Fancy Bear", яку пов’язують із військовою розвідкою РФ.

За даними The National Post, Калінін разом із родиною залишив Канаду наприкінці минулого тижня.

Утім, пише видання, очікувати на зміни у діях посольства Росії після від’їзду речника не слід. "У посольстві усе одно буде людина, яка представлятиме голос російської держави та уряду РФ", - сказав Калінін.

Особи трьох інших російських дипломатів, видворених з Канади, не розкриваються з метою захисту їх персональних даних.

Читайте також: Росія може прислати заміну видвореним зі США дипломатам – Держдеп

Як повідомлялося, 4 березня у британському Солсбері були отруєні колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Британський прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність за напад, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічокм, розробленою в РФ.

Близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-