Росія в ООН звинуватила Захід у змові проти себе

Росія в ООН звинуватила Захід у змові проти себе

Укрінформ
Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя звинуватив США, Велику Британію і Францію у створенні міжнародної конфронтації проти РФ і Сирії.

З такою заявою він виступив під час екстреного засідання Ради Безпеки ООН у понеділок, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Після звільнення Думи від бойовиків (8 квітня – ред.), туди були відправлені російські фахівці з радіологічного, хімічного та біологічного захисту для збору даних. Вони взяли проби грунту, які засвідчили відсутність нервово-паралітичних і хлористих речовин", - сказав представник Росії.

Читайте також: Російські експерти не виявили слідів застосування хімічної зброї в Сирії

За його словами, жоден місцевий житель не підтвердив російським фахівцям факту хімічної атаки. Крім того, попри повідомлення про десятки загиблих і сотні уражених, за словами представника РФ, до місцевої лікарні "нікого не доставляли" з симптомами отруєння хімічними речовинами типу зарин і хлор.

"Ми глибоко стривожені тим, що в ряді столиць, насамперед, у Вашингтоні, а також тих, хто сліпо йде у його фарватері – Лондоні й Парижі – цілеспрямовано взяли курс на нагнітання міжнародної напруженості", - заявив Небензя.

Читайте також: ООН: У боях в Східній Гуті загинули та поранені понад 1700 людей

За його словами, керівництво США, Великої Британії і Франції "без жодних підстав" веде конфронтаційну лінію по відношенню до Росії і Сирії. Небензя звинуватив західні країни, що вони використовують проти РФ і Сирії "поклепи, образи та войовничу риторику", а також шантаж і санкції. Він охарактеризував таке ставлення до Росії "хамством", якого не було навіть за часів Холодної війни.

Читайте також: Хіматака в Сирії: щонайменше 60 людей загинули і понад тисяча поранені

Небензя назвав допомогу російських військ Асаду "масштабною операцією з розблокування Східної Гути", жителі якої багато років начебто "страждали від знущання бойовиків" на місцях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-