ООН: У боях в Східній Гуті загинули та поранені понад 1700 людей

ООН: У боях в Східній Гуті загинули та поранені понад 1700 людей

Укрінформ
Щонайменше, 1,7 тис. людей загинули та були поранені в результаті атак урядових сил на райони в Східній Гуті, що контролюються опозицією до режиму Асада.

Про це заявив під час екстреного засідання РБ ООН спеціальний посланник генерального секретаря ООН по Сирії Стаффан де Містура, передає власний кореспондент Укрінформу.

"У Східній Гуті зафіксовані численні факти насильства. Більше 1700 людей були вбиті та поранені у регіонах, які перебувають під контролем опозиції", - наголосив спецпосланник глави ООН.

Читайте також: Радбез ООН розпочав екстрене засідання щодо хіматаки в Сирії

Він також поінформував, що багато десятків людей були вбиті та постраждали від осколкових поранень в районах, які перебувають під контролем уряду.

"Зараз більше 30 тис. людей – і бойовики, і члени сімей та багато інших цивільних осіб - опинилися в скрутному становищі", - підкреслив де Містура.

Читайте також: Трамп обіцяє відповідь на хіматаку в Сирії упродовж 48 годин

Представник ООН також зауважив, що, за даними неурядових організацій, сотні людей, які мали симптоми, схожі з ураженням від хімічної атаки під час останнього застосування хімічної зброї у сирійському місті Дума.

"Надійшла інформація, що загинуло щонайменше 45 людей та сотні були пораненими", - зазначив представник ООН.

Читайте також: Хіматака в Сирії: щонайменше 60 людей загинули і понад тисячу поранені

За його словами, інформація про використання хімічних речовин викликає надзвичайне занепокоєння.

"Ці звинувачення потрібно розслідувати негайно. Будь-який факт застосування хімічної зброї, яка є забороненою, являє собою найбільш серйозне порушення міжнародного права", - зауважив спеціальний посланник генерального секретаря ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-