Трамп обіцяє відповідь на хіматаку в Сирії упродовж 48 годин

Трамп обіцяє відповідь на хіматаку в Сирії упродовж 48 годин

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп рішуче засудив атаку із застосуванням хімзброї в Сирії та заявив, що рішення про заходи США у відповідь буде прийнято протягом наступних 24-48 годин.

Про це повідомив у понеділок центральний американський телеканал CNN.

"Я хотів би почати з того, що засуджую нещадну атаку проти невинних сирійців із застосуванням забороненої хімічної зброї. Це була жорстока атака, це було жахливо", - наголосив глава Білого дому.

У цьому зв'язку Трамп підкреслив, що рішення у відповідь будуть ухвалені протягом наступного дня або двох днів.

"Ми дуже стурбовані, коли таке раптом стається, йдеться про людяність. Ми говоримо про людяність, і не можна дозволити, щоб таке (застосування хімічної зброї – ред.) мало місце ", - додав він.

Читайте також: Штати не виключають удару по військах Асада через імовірну хімічну атаку

Президент США також висловив розчарування, що одразу не вдалося розслідувати, хто стоїть за цим нападом. "Чи це Росія, чи Сирія, чи Іран, або всі вони разом, ми це дізнаємось, і матимемо відповідь вже ближчим часом", - наголосив президент США.

Як повідомляв Укрінформ, 7 квітня було заявлено про підозру на хімічну атаку в сирійському місті Дума, що в Східній Гуті. В результаті атаки загинули щонайменше 60 осіб і ще понад тисячу постраждали.

Велика Британія і ще вісім країн закликали провести екстрене засідання Ради безпеки ООН через хіматаки. Засідання запланували на другу половину дня понеділка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-