Російські експерти не виявили слідів застосування хімічної зброї в Сирії

Російські експерти не виявили слідів застосування хімічної зброї в Сирії

Укрінформ
Російські спеціалісти не виявили слідів застосування хімічної зброї в сирійському місті Дума.

Про це заявив начальник російського російського Центру щодо примирення сторін у Сирії генерал-майор Юрій Євтушенко, передає "Радіо Свобода".

"Результати перевірки показали відсутність будь-яких слідів застосування отруйних речовин", – заявив Євтушенко.

Читайте також: Хіматака в Сирії: щонайменше 60 людей загинули і понад тисяча поранені

За його словами, російські військові лікарі відвідали медичний заклад Думи і не знайшли у пацієнтів ознак хімічного отруєння.

Представники опозиційних до влади Сирії «Білих касок», а також активісти інших груп заявили, що на сирійське місто Дума пізно увечері 7 квітня з гелікоптера скинули бомби, які містили токсичний газ. Люди від нього почали задихатися. Повідомлялося про десятки загиблих і сотні потерпілих.

Читайте також: Німеччина закликає покарати винуватців хімічної атаки в Сирії

Як повідомлялося, Британія і ще вісім країн закликали провести екстрене засідання Радбезу ООН через хіматаку в Сирії. Засідання запланували на другу половину дня у понеділок.

Раніше Трамп заявив про те, що за хімічну атаку доведеться "заплатити велику ціну", а Держдеп поклав відповідальність за неї на Росію.

Читайте також: Трамп обіцяє відповідь на хіматаку в Сирії упродовж 48 годин

Щонайменше 70 людей померли під час ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті. За атакою підозрюють вплив Росії. Уряд Сирії і Росія, зі свого боку, заперечують застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-