Німеччина закликає покарати винуватців хімічної атаки в Сирії

Німеччина закликає покарати винуватців хімічної атаки в Сирії

Укрінформ
Федеральний уряд Німеччини засудив імовірну хімічну атаку в сирійському місті Дума та закликав притягнути винних до відповідальності.

Про це заявив у понеділок, 9 квітня, речник німецького уряду Штеффен Зайберт, повідомляє DW.

"Відповідальні за застосування отруйного газу, прицільне бомбардування цивільної медичної інфраструктури повинні відповісти за це", - наголосив Зайберт.

За його словами, і в цьому випадку обставини дають підстави підозрювати відповідальність режиму Башара Асада.

Зайберт також наголосив, що дії режиму в Сирії огидні та порушують основоположні норми міжнародного гуманітарного права.

Він зазначив, що нині важливо, щоб Рада Безпеки ООН (РБ ООН), яка запланувала екстрене засідання з цього питання на 9 квітня, почала діяти. "На цьому тлі Росія має відмовитися від своєї блокади в РБ ООН з огляду на розслідування використання отруйних газів", - заявив речник німецького уряду та додав, що без підтримки Росії та Ірану сирійський режим не зміг би продовжувати свій курс на суто військове вирішення конфлікту.

Читайте також: Хіматака в Сирії: щонайменше 60 людей загинули і понад тисячу поранені

Як повідомлялося, Британія і ще вісім країн закликали провести екстрене засідання Радбезу ООН через хіматаку в Сирії. Засідання запланували на другу половину дня у понеділок.

Раніше Трамп заявив про те, що за хімічну атаку доведеться "заплатити велику ціну", а Держдеп поклав відповідальність за неї на Росію.

Щонайменше 70 людей померли під час ймовірної хімічної атаки в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті. За атакою підозрюють вплив Росії. Уряд Сирії і Росія, зі свого боку, заперечують застосування хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-