Столтенберг пояснив, чому видворив російських дипломатів з НАТО

Столтенберг пояснив, чому видворив російських дипломатів з НАТО

Укрінформ
НАТО дуже непокоїть тривала агресивна поведінка Росії на зовнішньополітичній арені.

Про це заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звичайно, ми занепокоєні тим, що бачимо: більш напориста Росія, яка незаконно анексує Крим, дестабілізує східну Україну, підтримує режим Асада, організовує кібератаки й втручання у внутрішні демократичні процеси, а також вживає інші дії, які підривають заснований на правилах міжнародний порядок», - сказав Столтенберг.

За його словами, саме цей негативний російський тренд зумовив членів НАТО та партнерів рішуче відреагувати на отруєння Скрипаля. "Напад у Солсбері був не окремою подією, а трапився на фоні послідовної кількарічної поведінки Росії. Саме це стало причиною такої координованої відповіді", - пояснив Генсек НАТО.

Читайте також: Французькі парламентарії після поїздки на Донбас обіцяють розповідати про дії РФ

Як повідомлялося, 4 березня у британському місті Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", розробленою ще в СРСР.

Північноатлантичний альянс відкликав акредитацію семи російських дипломатів зі складу місії РФ при НАТО і відмовив у заявленій акредитації ще трьом. Всього майже 30 країн видворили загалом півтори сотні співробітників дипломатичних місій Росії у відповідь на застосування РФ бойової хімічної речовини.

Пізніше у Британії визнали, що зв'язок "Новічка" з Росією був встановлений не лабораторним шляхом.

Фото: flickr.com/photos/nato

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-