Французькі парламентарії після поїздки на Донбас обіцяють розповідати про дії РФ

Французькі парламентарії після поїздки на Донбас обіцяють розповідати про дії РФ

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар провів зустріч із делегацією депутатів Групи дружби «Франція-Україна» Національних зборів Франції.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Французькі парламентарі висловили готовність робити внесок у зближення двох держав, зокрема поглиблення співробітництва на регіональному рівні. Крім того, під час зустрічі констатовано важливість молодіжних та професійних обмінів, насамперед з метою поширення інформації про Україну у Франції і навпаки, про Францію в Україні. У цьому плані позитивні відгуки отримала ініціатива проведення року французької мови в Україні", - йдеться у повідомленні.

Депутати Національних зборів поділилися враженнями від поїздки до Донецької області, відзначивши необхідність доносити до французької та загалом європейської аудиторії інформацію про спричинений Росією конфлікт проти України.

Парламентарі також засудили поїздки окремих французьких політиків до окупованих територій, зокрема в АР Крим, з порушенням законодавства України та міжнародних санкцій.

Читайте також: Французька делегація відвідала Донбас, у полі зору – перспективі бізнесу

Українська сторона звернула особливу увагу французьких депутатів на факти порушення прав людини на тимчасово окупованих територіях України та закликала утримуватися від будь-якої співпраці з російською окупаційною адміністрацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-