Втручання у вибори: Мюллер почав допитувати російських олігархів у США

Втручання у вибори: Мюллер почав допитувати російських олігархів у США

Укрінформ
Спецпрокурор США Роберт Мюллер опитав кількох російських олігархів на предмет пожертви грошей на вибори, що забороняється робити іноземцям у США.

Про це повідомив у середу американський центральний телеканал CNN.

"Команда спеціального прокурора Роберта Мюллера здійснила незвичайний крок, допитавши російських олігархів, які приїжджали до США", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Втручання РФ у вибори: американський суд виніс перший вирок

При цьому уточнюється, що по з одним із них був проведений огляд його електронних пристроїв, коли його реактивний літак приземлився в аеропорту Нью-Йорка. Другий російський олігарх був затриманий під час недавньої поїздки до США, хоча невідомо, чи проводився догляд його речей. Крім того, команда Мюллера спрямувала неофіційний добровільний документ, а також запит на співбесіду третьому російському олігарху, який останнім часом припинив їздити до США.

"Всі випадки мають одну спільну рису: слідчі запитували, чи спрямовували російські багатії нелегальні фінансові пожертвування прямо чи опосередковано на президентську кампанію та інаугурацію Дональда Трампа", - зауважується в публікації.

Читайте також: Розслідування Мюллера викрило зв'язок Гейтса з російською розвідкою

Про зацікавленість слідства російськими олігархами раніше не повідомлялося. Це свідчить про те, що команда Мюллера зосередила свою увагу на потенційних грошових потоках з Росії на вибори в США в рамках свого широкомасштабного розслідування. Це також може означати, що офіс спецпрокурора має свідчення або документи, на підставі яких може отримати юрисдикцію допитувати російських олігархів.

Тим не менше, поки що незрозуміло, чи отримала команда Мюллера докази незаконного фінансування кампанії нинішнього президента, або ж опитування росіян має більш загальний характер щодо збору інформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-