Макмастер не підтримав позиції Трампа щодо Росії

Макмастер не підтримав позиції Трампа щодо Росії

Укрінформ
В один день з промовою Дональда Трампа про те, що нинішня адміністрація є найбільш жорсткою у відносинах з РФ, радник президента з питань нацбезпеки Герберт Макмастер виступив із заявою, яка суперечить словам глави Білого дому.

Макмастер виступив у вівторок під час робочого обіду в аналітичному центрі "Атлантична рада" на тему 100-ї річниці відносин США і країн Балтії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Занадто довго деякі країни шукали різні шляхи, щоб протистояти загрозам (з боку РФ – ред.). Росія нахабно і немислимо заперечує свої дії. Ми так і не змогли змусити її сплатити в достатній мірі", - вважає радник президента США.

У цьому зв'язку він нагадав про масштабну кібератаку РФ проти Естонії в 2007 році, російську збройну кампанію проти Грузії в 2008 році, а також нинішню ситуацію на Донбасі.

"Впевненість Кремля лише зростає, оскільки його агенти проводять свої постійні кампанії, щоб підірвати нашу впевненість у собі та один в одному", - наголосив Макмастер.

Він також звернув увагу на останні події, пов'язані із застосуванням РФ нервово-паралітичної речовини в британському Солсбері, яке "створило загрозу життю понад 130 людей, включаючи дітей". За його словами, "ця атака стала першим наступальним застосуванням нервово-паралітичної речовини в Європі з часів Другої світової війни, нападом на суверенітет Великої Британії". Будь-яке використання хімічної зброї державою-учасницею є явним порушенням Конвенції про хімічну зброю, підкреслив представник адміністрації США.

Крім того, він нагадав про численні кібератаки РФ проти інших держав, а також велику кількість випадків перехоплення літаків та суден, у тому числі в Північно-Балтійському регіоні, що "загрожує свободі плавання та становить небезпеку для персоналу".

Читайте також: Трамп: Ніхто не займає більш жорстку позицію проти Росії, ніж я

У цьому зв'язку Макмастер підкреслив: "Російська агресія посилює нашу рішучість і нашу впевненість. Ми всі можемо допомогти пану Путіну зрозуміти серйозність його помилки".

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп у вівторок заявив під час спільної прес-конференції з президентами Литви, Латвії та Естонії, що він займає найбільш жорстку позицію щодо Росії. Водночас, він висловив сподівання налагодити гарні відносини з російським урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-