Отруєння Скрипаля: РФ направила ноти із запитаннями до Британії та Франції

Отруєння Скрипаля: РФ направила ноти із запитаннями до Британії та Франції

Укрінформ
Посольство Росії у Лондоні направило Міністерству закордонних справ британії ноту із 14 запитаннями щодо "справи Скрипалів" та МЗС Франції зі списком із 10 схожих запитань.

Про це повідомляє "24 канал" з посиланням на сайт російського МЗС.

Росія цікавиться, чому їй "відмовлено у праві консульського доступу до двох російських громадян, які постраждали на британській території".

Також РФ хоче знати, які конкретні антидоти і в якій формі були введені постраждалим.

На підставі яких ознак (маркерів) встановлено нібито "російське походження" речовини, застосованої в Солсбері? Чи є у Великій Британії контрольні зразки-еталони бойової отруйної речовини, яку британські представники називають "Новачком"?", – йдеться в ноті.

Цілий ряд запитань стосується участі Франції в розслідуванні інциденту.

Зокрема, РФ хоче знати, на якій підставі Франція була залучена до технічного співробітництва в розслідуванні інциденту; які докази передавалися Франції для вивчення і проведення власного розслідування; чи проводилося дослідження французькими фахівцями біоматеріалів Сергія і Юлії Скрипалів і в яких конкретно лабораторіях; чи є в розпорядженні Британії матеріали проведеного Францією розслідування і т.д.

Читайте також: Посольство РФ у Лондоні наполягає на зустрічі з Юлією Скрипаль

Як повідомлялося раніше, 4 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. 

 Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новичок", яка розроблена в РФ.

Британський уряд стверджує, що слідство підтвердило застосування у Солсбері нервово-паралітичного газу "Новичок". 

Росія заперечує свою провину. У відповідь на застосування хімречовини близько 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів. Росія у свою чергу оголосила персонами нон грата дипломатів 23 країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-