Держдеп США відповів на

Держдеп США відповів на "дзеркальні" дії Москви: Росія не зацікавлена в діалозі

Укрінформ
Так звані "дзеркальні" дії російського уряду щодо вислання 60-ти американських дипломатів з РФ не мають під собою обгрунтування, а лише свідчать про бажання Росії зобразити із себе жертву та ухилитися від подальшого діалогу.

З такою заявою виступила в четвер у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"З представленого нам списку (американських дипломатів, оголошених в Росії персонами нон грата – ред.) ясно, що Російська Федерація не зацікавлена у діалозі в питаннях, які мають значення для обох наших країн", - заявила представник Держдепу.

Читайте також: Дипломатична війна: Росія починає "дзеркальне вислання" до США та Європи

Вона зазначила, що передала послу Джону Хантсману в Москві, а також всьому персоналу, що Державний департамент і американський уряд "стоять разом" з представниками дипломатичних місій США в Росії.

Науерт назвала "дзеркальні" дії Росії необгрунтованими.

"Наші дії були мотивовані виключно нападом на Велику Британію, атакою на британського громадянина та його доньку. Пам'ятаймо, що йдеться про перше застосування нервово-паралітичного газу "Новічок" у невійськовий час на території нашого союзника", - зауважила Науерт.

Читайте також: Британська поліція з'ясувала, де саме отруїли екс-розвідника РФ Скрипаля

За її словами, Москва порушила Конвенцію про хімічну зброю.

"Росія не має поводитися як жертва", - наголосила представник адміністрації США. Жертвами в цій ситуації є лише двоє людей, які зараз лежать у шпиталі в Сполученому Королівстві, а також ті, хто постраждав випадково внаслідок хімічної атаки, додала вона.

Читайте також: Меттіс: Росія в Британії відкрито застосувала зброю масового знищення

Науерт нагадала, що консолідованими зусиллями 28 країн-партнерів Сполучених Штатів видворені 153 представника російської розвідки, які працювали під дипломатичним прикриттям. У відповідь Москва збирається вислати таку ж кількість дипломатів, які представляють ці країни в РФ.

"Росія продовжує заганяти себе в самоізоляцію", - підкреслила в цьому зв'язку представник зовнішньополітичного відомства США.

Вона також наголосила, що Сполучені Штати залишають за собою право відповіді на дії Росії, які вона називає "дзеркальними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-