Дипломатична війна: Росія починає

Дипломатична війна: Росія починає "дзеркальне вислання" до США та Європи

Укрінформ
Глава МЗС РФ Сергій Лавров оголосив, що з Росії будуть дзеркально вислані дипломати тих країн, які оголосили про вислання російських дипломатичних працівників у відповідь на отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

Як повідомляє "Медуза", Росія також відкликає згоду на роботу консульства США в Санкт-Петербурзі.

"Посол Сполучених штатів пан Хансман запрошений в наше міністерство, де мій заступник Сергій Рябков викладає йому суть цих заходів у відповідь щодо США", - заявив Лавров.

Читайте також: Держдеп назвав сміхотворними коментарі Лаврова щодо масової висилки росіян

26 березня США оголосили про вислання 60 російських дипломатів і закриття консульства Росії у Сіетлі у відповідь на отруєння Сергія і Юлії Скрипалів. Про вислання від одного до чотирьох російських дипломатів оголосила й більшість європейських країн.

Україна також схвалила рішення про вислання 13 російських дипломатів.

Екс-офіцер ГРУ РФ Сергій Скрипаль був отруєний у британському місті Солсбері 4 березня. Пізніше прем'єр-міністр Тереза Мей заявила, що відповідальність лежить на Росії, а слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", що виробляють у Росії.

Велика Британія вислала з країни 23 російських дипломатів у межах заходів, вжитих як реакція на інцидент у Солсбері. Пізніше Євросоюз схвалив рішення відкликати свого посла з Росії для консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-