Держдеп назвав сміхотворними коментарі Лаврова щодо масової висилки росіян

Держдеп назвав сміхотворними коментарі Лаврова щодо масової висилки росіян

Укрінформ
Речниця Державного департаменту США Хізер Науерт назвала "сміхотворним" коментар глави МЗС РФ Сергія Лаврова, який заявив, що саме США шантажували решту країн, примусивши їх до масового вислання російських "дипломатів" по всьому світу.

Про це вона сказала у вівторок в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я би назвала це сміхотворним. Ці дії були розпочаті Великою Британією, оскільки ми знаємо, що трапилось – спроба вбивства британського громадянина і його доньки на британській землі. Сполучені Штати, як і багато хто інший, проявили солідарність з нашим союзником. Це був сміхотворний коментар, який він (Лавров – ред.) зробив", - зауважила представник американського Держдепу.

Читайте також: Лавров вважає, що Британія мала "спокійно відреагувати" на отруєння Скрипаля

Науерт підкреслила, що вислання 131 російського розвідника, що працювали під дипломатичним прикриттям, є реакцією міжнародного співтовариства на масштабні дестабілізуючі дії Росії.

"Це є свідченням того, наскільки серйозно світ сприймає поточну глобальну кампанію Росії, спрямовану на підрив міжнародного миру й стабільності, загрозу суверенітету й безпеці країн по всьому світу та дискредитацію західних інституцій", - наголосила речниця зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: 48 годин на виїзд: Ар’єв сказав, яких дипломатів РФ висилає Україна

Вона також зазначила, що Вашингтон тримає відкритими двері для діалогу з російським урядом.

"Але якщо Росія хоче поліпшити відносини, вона повинна, насамперед, визнати свою відповідальність за атаку (в Солсбері – ред.) та припинити безвідповідальну агресивну поведінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-