Меттіс: Росія в Британії відкрито застосувала зброю масового знищення

Меттіс: Росія в Британії відкрито застосувала зброю масового знищення

Укрінформ
Спроба Росії отруїти колишнього працівника ГРУ ГШ Росії Сергія Скрипаля та його доньки в британському місті Солсбері бойовою хімічною речовиною слід розглядати як застосування зброї масового знищення на території країни НАТО.

З відповідною заявою виступив у вівторок міністр оборони США Джеймс Меттіс під час зустрічі з журналістами в Пентагоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ще одна проблема, яка постала перед нами прямо зараз: очевидне, цілком очевидне застосування Росією зброї масового знищення, хімічної речовини, в Європі вперше після Другої світової війни", - зауважив глава американського оборонного відомства.

Читайте також: Держдеп назвав сміхотворними коментарі Лаврова щодо масової висилки росіян

"Ви можете побачити кількість країн, які доклали спільних зусиль і виступили разом", - зауважив у цьому зв'язку Меттіс.

Він назвав дії Росії в британському Солсбері "безрозсудною" поведінкою. І замість того, щоб мати дружні відносини з країнами НАТО, в Москві обрали шлях конфронтації, зауважив американський міністр.

Меттіс підкреслив, що заперечення Росії у причетності до отруєння в Солсбері повторюють її поведінку, коли РФ не визнавала військової присутності в Криму та на Донбасі.

"Вони знімають розпізнавальні знаки з військової форми та входять у Крим. Вони кажуть, що вони не мають нічого спільного з тим, що відбувається з сепаратистами на Сході України. Я не знаю, як вони можуть казати це прямо в обличчя. Вони наголошують, що неможна довести того, хто намагався вбити людей у Солсбері", - зазначив Меттіс.

Читайте також: Росія зараз втручається у вибори по всій Європі - США

Він також зауважив, що Кремль прагне зруйнувати єдність західного альянсу, а також підірвати демократичні інституції в інших країнах. У цьому зв'язку глава Пентагону наголосив, що саме президент Путін несе відповідальність за цю політику.

Також Меттіс позитивно оцінив висилку російських розвідників з дипломатичних установ по всьому світу, а також єдність у цій позиції більшості країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-