Росія зараз втручається у вибори по всій Європі - США

Росія зараз втручається у вибори по всій Європі - США

Укрінформ
Спікер Палати представників США Пол Раян високо оцінив солідарну й узгоджену реакцію західних союзників на хімічну атаку росіян, яку вони влаштували у Британії.

З відповідною заявою він виступив у вівторок в парламенті Чехії, де перебуває з візитом, повідомляє The Washington Post.

"Солідарність на цьому передньому краї свободи важливіша, ніж будь-коли", - заявив Раян під час перебування в нижній палаті парламенту Чехії, коментуючи консолідоване рішення західних країн вислати понад 130 російських дипломатів.

"Важливо, щоб ми діяли в солідарності з нашим союзником, в цьому випадку, з британцями, і засудили таку діяльність Росії", - наголосив Раян.

Читайте також: Видворення дипломатів РФ: Йованович подякувала Україні за солідарність

Крім того, він звинуватив Росію в поширенні дезінформації та причетності до кібератак. Як заявив спікер Палати представників США, Росія зараз "втручається в демократичні вибори по всій Європі, як це було в Сполучених Штатах, ми не можемо, і не будемо терпіти цього".

Як повідомлялося, вже понад 20 країн світу оголосили про висилку російських дипломатів слідом. Ці дії були запроваджені на знак солідарності з Великою Британією після отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля у Солсбері бойовою хімічною речовиною нервово-паралітичної дії, внаслідок чого постраждали й інші люди.

Україна також ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-