Британська поліція з'ясувала, де саме отруїли екс-розвідника РФ Скрипаля

Британська поліція з'ясувала, де саме отруїли екс-розвідника РФ Скрипаля

Укрінформ
Колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною в їхньому будинку в Солсбері.

До такого висновку дійшла британська поліція після ретельного дослідження, передає Громадське.

Детективи вважають, що Скрипалі уперше піддалися впливу отруйної речовини у себе вдома. Найбільшу її концентрацію знайшли біля вхідних дверей.

«Наразі у розслідуванні ми вважаємо, що Скрипалі спочатку вступили в контакт з нервово-паралітичною речовиною біля своїх вхідних дверей. Тому ми зосереджуємо більшу частину наших зусиль на цьому місці та довкола. Ті, хто живе у цьому районі в Солсбері, можуть стикнутися з обшуками та розслідуванням цієї справи, але я хочу запевнити, що жодних ризиків немає, і наші дії є запобіжними заходами», - сказав провідний координатор у справах боротьби з тероризмом Дін Хейдон.

Читайте також: У Росії підтвердили: серед висланих дипломатів є офіцери розвідки

Він додав, що у справі Скрипаля продовжують працювати 250 детективів разом з іншими експертами та партнерами.

Співробітники поліції також продовжують проглядати понад 5 тисяч годин відеозаписів з камер спостереження для розслідування отруєння.

Читайте також: Бухарест: висилка російських дипломатів – занадто м'який захід

Як повідомлялося, у Солсбері 4 березня було отруєно екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля. Пізніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії - слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виготовляють у РФ.

Читайте також: Меттіс: Росія в Британії відкрито застосувала зброю масового знищення

Станом на сьогодні майже 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини в британському Солсбері. Зокрема, Україна ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-