У Росії підтвердили: серед висланих дипломатів є офіцери розвідки

У Росії підтвердили: серед висланих дипломатів є офіцери розвідки

Укрінформ
Директор Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін визнав, що серед висланих західними країнами представників російських дипмісій є офіцери зовнішньої розвідки.

Про це повідомляє РІА "Новости".

"У числі співробітників МЗС є і офіцери нашої служби", - сказав Наришкін і додав, що їх небагато, вони забезпечували безпеку російських посольств.

За словами директора СЗР, серед висланих дипломатів були і "особи, які були офіційно представлені в цих країнах як співробітники СЗР, які забезпечували взаємодію зі спецслужбами цих країн на так званому партнерському каналі".

Як повідомлялося, на сьогодні майже 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини в британському Солсбері.

Читайте також: За три тижні Кремль "вкинув" 25 різних версій про хіматаку у Солсбері – EastStratCom

Зокрема, Україна ухвалила рішення про видворення 13 російських дипломатів.

У Солсбері 4 березня було отруєно екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля. Пізніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що відповідальність за це лежить на Росії, тому що слідство підтвердило застосування в Солсбері нервово-паралітичного газу "Новічок", який виготовляють у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-