За три тижні Кремль

За три тижні Кремль "вкинув" 25 різних версій про хіматаку у Солсбері – EastStratCom

Укрінформ
За останні три тижні прокремлівські джерела поширили 25 різних версій, які суперечать одна одній, щодо застосування бойової хімічної речовини у британському Солсбері.

Про це йдеться у щотижневому огляді російської дезінформації та фейків, виявлених групою стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішньої діяльності (EastStratCom), повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Атака із застосуванням нервово-паралітичної речовини проти екс-шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері стала черговим прикладом застосування методу з поширення дезінформації, який полягає у відволіканні уваги. Упродовж трьох тижнів прокремлівська дезінформаційна кампанія поширила вже 25 різних теорій, які навіть суперечать одна одній. Але це не важливо, коли стратегічною метою є введення аудиторії в оману, а не переконання її щодо єдиної версії", - заявили експерти з протидії дезінформації.

Зокрема, версії про отруєння озвучувалися Міністерством закордонних справ РФ, російськими посольствами, окремими високопоставленими дипломатами, державними ЗМІ, включаючи міжнародне мовлення, яке здійснюють Russia Today та Sputnik.

Читайте також: Росіяни пішли по-англійськи: 27 країн видворили дипломатів-шпигунів

Серед виявлених російських конспірологічних теорій найбільше поширення мали такі: Росія не має речовини "Новічок", її походження з Чехії, Швеції, країн Балтії; це була операція з боку Великої Британії для дискредитації Росії; це Україна отруїла Скрипаля; Велика Британія маніпулює в своїх інтересах експертами Організації із заборони хімічної зброї.

Як повідомляв Укрінформ, на сьогодні майже 30 країн, а також НАТО вирішили вислати російських дипломатів у відповідь на застосування Росією бойової хімічної речовини у британському Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-