Французи скаржаться, що швейцарці закидують їх сміттям

Французи скаржаться, що швейцарці закидують їх сміттям

Укрінформ
Муніципалітети французьких міст, розміщених на кордоні зі Швейцарією, вживають заходів, аби протидіяти швейцарцям, які, щоб уникнути сплати високих податків за утилізацію сміття, викидають його на території Франції.

Про це повідомляє видання Ouest France.

"Деякі швейцарці прагнуть уникнути податку за утилізацію побутових відходів у себе вдома, купуючи менш екологічні мішки для сміття. Митні органи та місцеві  чиновники намагаються боротися з цим явищем", - йдеться у повідомленні.

Проблемою "чужого сміття" занепокоєні муніципалітети регіону Франш-Конте, що межує зі швейцарськими кантонами Во та Невшатель.

У Швейцарії діє дуже суворе законодавство щодо утилізації побутових відходів. Всі громадяни сплачують відповідний податок, купуючи спеціальні екологічні пакети для сміття, вартість яких коливається від 0,85 до 5,1 євро залежно від розмірів та виду відходів. Викидати сміття в інших пакетах – заборонено. Також у країні відсутні сміттєзвалища, куди громадяни можуть самостійно вивозити сміття. За порушення встановлених правил передбачено значні штрафи.

Читайте також: Із Дніпра вивезли 200 тонн сміття, яке не прибирали майже тиждень

У Франції законодавство простіше. Французи сплачують за послуги з вивезення відходів з пластику та паперу, й органічних відходів, сортуючи їх у контейнери з кришками жовтого і синього кольорів. Відходи зі скла, жерстяні бляшанки, корки, батарейки, металеві елементи, одяг та інше передбачено викидати у спеціальні, окремі для кожного виду відходів контейнери, які розміщені на вулицях, в приміщеннях та на території супермаркетів тощо.

Фото з сайту Ouest France

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-