Варшава сподівається, що країни ЄС переглянуть ставлення до Nord Stream-2

Варшава сподівається, що країни ЄС переглянуть ставлення до Nord Stream-2

Укрінформ
Країни ЄС мають переглянути своє ставлення до російського проекту Nord Stream-2 у контексті останніх подій з хімічною атакою в Солсбері та відповіді на це західного світу у вигляді вислання російських дипломатів з майже 20 країн. 

Про це в ефірі телеканалу TVP.INFO заявив голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький.

"Наскільки рік чи два тому можна було сказати, що будівництво газопроводу - вже вирішене питання, то зараз я вже більше сподіваюся, що багато країн, які є союзниками Німеччини (адже Німеччина є членом НАТО), замисляться, чи будівництво не порушить безпеку цієї частини Європи", - заявив Моравецький.

Він зазначив, що розмовляє на тему будівництва цього газопроводу з прем'єрами багатьох країн, зокрема Швеції, Данії чи канцлером Німеччини, вказуючи на ризики у контексті реалізації цього проекту.

Глава польського уряду підкреслив, що він задоволений "європейською солідарністю" країн у питанні вислання російських дипломатів у світлі подій у Солсбері та спроби за допомогою хімічної зброї позбавити життя екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля.

Читайте також: Німеччина схвалила будівництво Nord Stream 2 в обхід України

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок Федеральне відомство Німеччини з морського судноплавства та гідрографії видало дозвіл на будівництво в німецькій винятковій економічній зоні газопроводу Nord Stream-2. Таким чином, усі дозволи для німецької ділянки газопроводу отримано.

Як відомо, деякі європейські держави, зокрема країни Балтії, Україна і Польща, виступають проти будівництва газопроводу.

Крім того, минулого тижня офіційний Вашингтон попередив компанії, які хочуть взяти участь у розвитку російського проекту Nord Stream-2, про можливі санкції.

На початку вересня 2015 року російський Газпром і компанії Shell, OMV, E. On. підписали угоду акціонерів спільної проектної компанії, яка займатиметься будівництвом газопроводу Nord Stream-2. Він має доповнити дві вітки газопроводу Nord Stream-1, які вже працюють. Цей газопровід може повністю позбавити Україну транзиту газу з Росії до Європи. Газпром заявив про намір розпочати будівництво газопроводу Nord Stream-2 навесні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-