Скандал із витоком даних: ЄС дав Facebook два тижні на пояснення

Скандал із витоком даних: ЄС дав Facebook два тижні на пояснення

Укрінформ
Євросоюз приєднався до країн та міжнародних організацій, які вимагають від керівництва соціальної мережі Facebook пояснити ситуацію щодо зловживання персональними даними користувачів.

Про це йдеться у листі єврокомісара з питань юстиції Вєри Юрової до керівництва Facebook, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Єврокомісар Юрова перебуває у контакті з Facebook і надіслала листа з вимогою отримати пояснення ситуації", - повідомив речник Єврокомісії Крістіан Віганд.

Зокрема, у листі єврокомісар запитує про бачення компанією Facebook принципів ЄС у сфері захисту персональних даних; про можливий вплив скандалу на самих європейців; чи може повторитися ситуація щодо неналежного використання персональних даних.

Юрова хоче почути відповіді на свої запитання впродовж двох тижнів.

Читайте також: Скандал із Facebook: Цукерберг не виступить у британському парламенті – Reuters

У керівній інституції також повідомили, що єврокомісар з питань юстиції Юрова перебуватиме наступного тижня у США, де обговорить з представниками американського уряду питання захисту персональних даних громадян.

У Єврокомісії наголосили на необхідності запровадження санкцій проти порушників вимог щодо захисту персональних даних та заявили про неприпустимість таких дій з боку Facebook, якщо ця інформація підтвердиться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-