Скандал із Facebook: Цукерберг не виступить у британському парламенті – Reuters

Скандал із Facebook: Цукерберг не виступить у британському парламенті – Reuters

Укрінформ
Керівник компанії Facebook Inc. Марк Цукерберг не відповідатиме на запитання членів комітету британського парламенту щодо витоку даних користувачів соцмережі.

Про це повідомляє Reuters.

"Керівник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг не відповідатиме на запитання представників британського парламенту у справі щодо Facebook-скандалу", - йдеться у повідомленні.

Натомість Цукерберг планує відрядити до комітету з цифрових технологій, культури, спорту та ЗМІ Палати громад Великої Британії директора із технологій Майка Шрупфера або директора відділу продуктів Кріса Кокса.

Зазначається, що комітет, який запросив на слухання Цукерберга, ще не прокоментував рішення керівника американської соцмережі.

Читайте також: Цукерберг вибачився перед користувачами Facebook у Британії і США

Як повідомлялося, скандал вибухнув після того, як стало відомо, що британська компанія по аналізу даних Cambridge Analytica зібрала в 2016 році дані профілів 50 млн користувачів соцмережі Facebook без їхньої згоди для використання в американській виборчій кампанії. Засновник Facebook Inc. Марк Цукерберг визнав, що компанія "припустилася помилки".

Європейський парламент та уряд Німеччини також попросили Цукерберга надати пояснення у зв'язку з ситуацією із зловживанням персональними даними, до яких вдалася компанія Cambridge Analytica.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-