Юнкер хоче, щоб Туреччина стала стратегічним партнером ЄС

Юнкер хоче, щоб Туреччина стала стратегічним партнером ЄС

Укрінформ
Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступає за розвиток стратегічного партнерства між ЄС і Туреччиною.

Про це він заявив за підсумками своєї зустрічі в болгарському місті Варна з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, в якій також взяли участь голова Європейської Ради Дональд Туск і прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Турецький народ – великий і сміливий народ, до якого я відчуваю повагу і захоплення. Ми хочемо, щоб Туреччина стала справжнім стратегічним партнером ЄС. Ми повинні підтримати щирий і чесний діалог, поглиблювати те, що нас зближує і знайти рішення проблем, які нас розділяють», - заявив Юнкер.

Читайте також: Президент Ердоган: Туреччина повинна стати членом ЄС

Президент Єврокомісії відкинув ідею про припинення переговорів щодо членства Туреччини в ЄС, підкресливши, що він є гарантом цього переговорного процесу.

При цьому Юнкер додав, що Туреччина повинна поліпшити свої відносини з державами-членами ЄС – Кіпром і Грецією.

«У нас з Туреччиною загальні інтереси і виклики, в тому числі геостратегічні інтереси, пов'язані з безпекою і енергетикою. Тільки об'єднавши зусилля, ми зуміємо перемогти тероризм», - зазначив президент Єврокомісії.

Читайте також: Саміт ЄС-Туреччина в Болгарії може стати "останнім діалогом" для Ердогана

Як повідомлялося, в понеділок, 26 березня у болгарському місті Варна відбулась зустріч між президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом і керівниками ЄС – президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і головою Європейської Ради Дональдом Туском.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-