Президент Ердоган: Туреччина повинна стати членом ЄС

Президент Ердоган: Туреччина повинна стати членом ЄС

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган наполягає на членстві своєї країни в ЄС та лібералізації візового режиму для турецьких громадян.

Про це він заявив за підсумками своєї зустрічі в болгарському місті Варна з президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером, головою Європейської ради Дональдом Туском і прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Туреччина бажає якомога швидше бути прийнята до складу ЄС. Ми хочемо також лібералізації візового режиму для своїх громадян. Наші громадяни не повинні втрачати довіру до ЄС», - заявив Ердоган.

Читайте також: Саміт ЄС-Туреччина в Болгарії може стати "останнім діалогом" для Ердогана

Турецький президент висловив надію на те, що період поганих взаємин між ЄС і Туреччиною залишився в минулому.

Ердоган підкреслив, що Туреччина виконує свої зобов'язання щодо боротьби з тероризмом і протистояння потоку біженців, яких на території Туреччини вже близько чотирьох мільйонів.

Читайте також: Ердоган заявив, що Туреччина скоро достинет своєї мети в Сирії

Як повідомлялося, в понеділок, 26 березня у болгарському місті Варна відбулась зустріч між президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом і керівниками ЄС – президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером і головою Європейської Ради Дональдом Туском.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-