Канада звинуватила Росію та Іран у знущаннях над сирійцями

Канада звинуватила Росію та Іран у знущаннях над сирійцями

Укрінформ
Моральна відповідальність за тривалі страждання сирійців лежить на Росії, Ірані та режимі Башара аль-Асада.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд із нагоди сьомої річниці початку громадянської війни у Сирії.

«Росія та Іран – союзники сирійського режиму – несуть моральну відповідальність за тривале страждання народу Сирії», - сказала Фріланд.

Читайте також: Росія використовує ООН як пристанище для шпигунів – постпред США

Вона закликала міжнародну спільноту продовжувати фінансово підтримувати роботу зі збору на території Сирії доказів вчинення воєнних злочинів та зусилля із допомоги місцевому населенню.

«Після семи років, слів для опису масштабу людських страждань у Сирії більше немає. Історія суворо дивитиметься на нас, якщо ми не вчинимо колективних дій для припинення цього конфлікту. Ми не можемо дозволити, аби те, що нині відбувається у Сирії, стало нормою, як часто трапляється нині», - наголосила глава МЗС Канади.

Читайте також: У Сирії під авіаудар потрапило бомбосховище: загинули 37 мирних жителів

Фріланд також підтримала ініціативу оголошення чергового режиму припинення вогню на усій території Сирії.

«Канада закликає усі сторони цього конфлікту поважати свої зобов'язання згідно із міжнародним правом, припинити напади на цивільних та гуманітарних працівників й дозволити оперативний, безпечний та безперешкодний гуманітарний доступ до населення. Мільйони людей у Сирії досі потребують рятівної допомоги після сімох років цього конфлікту», - зауважила міністр.

Читайте також: ООН: є нові підозри у використанні хлору для атак у Сирії

Нагадаємо: 22 березня в результаті авіаудару в Східній Гуті загинули щонайменше 19 мирних жителів.

Представники неурядової організації "Лікарі без кордонів" відзначають, що ситуація в Східній Гуті погіршується з кожним днем, а місцеві жителі практично відрізані від медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-