Росія використовує ООН як пристанище для шпигунів – постпред США

Росія використовує ООН як пристанище для шпигунів – постпред США

Укрінформ
Російський уряд використовує Організацію Об'єднаних Націй як пристанище для шпигунів, які, прикриваючись дипломатичним імунітетом, зловживають своїм привілеєм перебувати на території США

На цьому наголосила у своїй заяві в понеділок постійний представник США при ООН Ніккі Гейлі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні Сполучені Штати розпочали процес вислання з країни 12 агентів розвідувальних служб з Постійного представництва Росії при ООН, які зловживали своїм привілеєм проживання в США", - заявила американський високопоставлений дипломат.

Читайте також: США висилають 60 дипломатів РФ і закривають генконсульство у Сіетлі

Вона підкреслила, що в результаті спостережень було встановлено, що "ці 12 агентів розвідувальних служб займалися шпигунською діяльністю, яка завдає шкоди нашій національній безпеці". Вона також наголосила, що в Нью-Йорку Москва використовує ООН "в якості пристанища для небезпечної діяльності" розвідувальних служб у межах кордонів США.

Як зауважила Гейлі, дії США не суперечать Угоді про центральні установи ООН.

Читайте також: Британія порахувала: 18 країн заявили про видворення дипломатів РФ

Вона також нагадала, що президент Трамп окремо розпорядився про вислання 48 російських співробітників розвідслужб з посольства РФ в Вашингтоні та закриття Генерального консульства Росії в Сіетлі.

"Сьогоднішнє рішення Президента свідчить, що діяльність РФ призводить до наслідків. Крім дестабілізуючої поведінки Росії по всьому світу, включаючи її участь у звірствах у Сирії та незаконних діях в Україні, зараз вона використовує хімічну зброю в межах кордонів одного з наших найближчих союзників", - підкреслила Гейлі у оприлюдненій заяві.

Читайте також: Ар’єв: Краще б Україна закрила ФСБешний культурний центр

"Сьогодні Сполучені Штати й багато хто з наших друзів чітко заявляють, що ми не потерпимо неправомірних дій Росії ", - заявила постійний представник США при ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-