Британія арештує сумнівне російське майно

Британія арештує сумнівне російське майно

Укрінформ
У Великій Британії видали ордери на арешт російського майна невідомого походження.

Про це заявив міністр оборони Великій Британії Гевин Вільямсон на спільній прес-конференції з його естонським колегою Юрі Луйком в Таліні, повідомляє Delfi.

”У найближчі тижні і місяці уряд працюватиме дуже ретельно і буде займатися вирішенням проблеми. Вже видано ордери на арешт майна невідомого походження. Відповідний закон якраз нещодавно набув чинності. Наше завдання полягає в тому, щоб врахувати все придбане незрозумілим способом майно, і для цього вже зроблено необхідні кроки", - сказав Вільямсон.

Луйк у свою чергу підкреслив, що уряд Естонії цілком довіряє Британії в питанні "справи Скрипаля" і закликає Росію "припинити цю нелегальну діяльність".

Крім того, з Вільямсоном зустрівся і прем'єр-міністр Естонії Юрі Ратас, який подякував Сполученому Королівству за значний вклад в колективну оборону НАТО в Естонії, а також обіцяв повну підтримку в розслідуванні атаки в Солсбері і планування подальших кроків.

Вільямсон прибув в Естонію для відвідування найбільшої зарубіжної місії Сполученого Королівства. У рамках посиленої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence - ЕFP) в Естонії проходять службу 900 британських військовослужбовців. У квітні у рамках eFP в Естонію прибудуть чотири багатоцільові вертольоти Lynx, які на початку травня 2018 року візьмуть участь у військових навчаннях Siil ("Їжак").

Як повідомлялося, 5 березня у британському Солсбері було отруєно колишнього подвійного агента, екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Вони знаходяться в критичному стані.

Читайте також: Міністр оборони Британії: Світ об'єднався і це є поразкою для Путіна

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що потерпілі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Уряд Великобританії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Як очікується, 26 березня США і декілька європейських країн оголосять про видворення російських дипломатів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-