Міністр оборони Британії: Світ об'єднався і це є поразкою для Путіна

Міністр оборони Британії: Світ об'єднався і це є поразкою для Путіна

Укрінформ
Світ об'єднався навколо позиції Лондона щодо отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля, і це, фактично, означає поразку президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявив журналістам міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон під час візиту до Естонії, повідомляє Reuters.

"Світу вже уривається терпець щодо президента Путіна і його дій, і те, що і країни-члени НАТО, і країни Євросоюзу висловили підтримку Сполученому Королівству... я насправді думаю, що це найкраща відповідь, на яку ми могли розраховувати", - сказав міністр.

Вільямсон наголосив, що світ об'єднався навколо позиції Британії після отруєння Скрипаля, а підтримка позиції Великої Британії "є поразкою для президента Путіна".

"Їхній (Кремля - ред.) намір, мета - розділити нас, але ми бачимо, що світ об'єднується навколо позиції Британії, і це саме по собі велика перемога, це посилає надзвичайно значущий сигнал Кремлю і президентові Путіну", - підкреслив він.

Як повідомлялося, 5 березня у британському Солсбері був отруєний колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Вони перебувають у критичному стані.

Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена в РФ.

Читайте також: Варшава прийняла рішення: МЗС вислухало російського посла і скликає пресу

Уряд Великої Британії оголосив про депортацію 23 російських дипломатів і припинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями.

Як очікується, 26 березня США та кілька європейських країн оголосять про вислання російських дипломатів.

Карикатура: @Sergey_Elkin

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-