Німеччина не бачить політики у справі проти Пучдемона

Німеччина не бачить політики у справі проти Пучдемона

Заява
Укрінформ
У Берліні не вважають, що іспанський уряд переслідує за політичними мотивами колишнього лідера Каталонії Карлеса Пучдемона, питання про екстрадицію якого в Іспанію вирішує суд німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштайн.

Позицію німецького уряду озвучив в понеділок на брифінгу його офіційний представник Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

«Іспанія, за нашим переконанням і на основі нашого щоденного досвіду спілкування, є правовою державою», - заявив Зайберт.

Він зазначив, що іспанський уряд постійно вказував, що колишнього каталонського президента переслідують не через його політичні переконання, ідеї незалежності Каталонії, його звинувачують у конкретних злочинах. «Вирішити, чи виправдані ці звинувачення, повинен іспанський суд», - підкреслив Зайберт.

В даний час справу веде генпрокуратура Шлезвіг-Гольштайна, і їй вирішувати питання про депортацію. В понеділок в другій половині дня повинна пройти процедура підтвердження особи затриманого.

Читайте також: У Каталонії протести проти затримання Пучдемона: постраждали 98 осіб

Згідно із законом, остаточне правозастосування по європейському ордеру на арешт може бути виконане впродовж 60 днів з дня затримання розшукуваного. У особливих випадках перебування під вартою може бути подовжене ще на 30 днів.

Як повідомлялося, в неділю колишній глава Каталонії Карлес Пучдемон був затриманий німецькою поліцією по європейському ордеру на арешт, який напередодні видав Верховний суд Іспанії. Пучдемона затримали на автобані у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн після перетину кордону з Данією.

Напередодні Верховний суд Іспанії видав європейський і міжнародний ордери на арешт Пучдемона і ще декількох каталонських політиків і прийняв рішення взяти під варту п'ять політиків, що також звинувачуються у зв'язку із спірним референдумом в організації заколоту і розтраті державних коштів. За ці правопорушення їм може загрожувати від 20 до 30 років ув'язнення.

У Барселоні в неділю із-за арешту Пучдемона пройшли масові протести, в яких взяли участь більше 50 тис. його прибічників. В ході сутичок поранення отримали понад 90 протестуючих і більше 20 правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-