У Каталонії протести проти затримання Пучдемона: постраждали 98 осіб

У Каталонії протести проти затримання Пучдемона: постраждали 98 осіб

Укрінформ
У Каталонії (Іспанія) протести проти затримання колишнього прем'єра регіону Карлеса Пучдемона в Німеччині переросли в зіткнення з поліцією, в результаті яких постраждали 98 осіб.

Про це пише РБК, з посиланням на каталонську медичну службу в Twitter.

"Дані на 00:00 (01:00 за Києвом, - ред.): Служба медичної допомоги надала в цілому допомогу 98 разів, в основному - забої", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають медики, 90 осіб постраждали в Барселоні, всі другорядного характеру (з них 22 - співробітники правоохоронних органів), 7 - в Льєйді і 1 - Таррагоні.

Як повідомляють іспанські ЗМІ, в результаті зіткнень затримано щонайменше трьох осіб.

Читайте також: Пучдемон може попросити притулку в Німеччині - ЗМІ

Найчисленніші акції пройшли біля будівлі представництва уряду Іспанії в Каталонії, консульства Німеччини в Барселоні, а також перед будівлями представництв уряду Іспанії в Таррагоні, Льєйді та Жироні.

У Барселоні протестувальники закидали правоохоронців димовими шашками, пляшками і банками і вигукували "зрадники". У відповідь поліція застосувала гумові кийки.

Мітингувальники також перекрили кілька автомобільних трас.

Як повідомлялося, Пучдемон був затриманий 25 березня німецькою поліцією на автобані у федеральній землі Шлезвіг-Гольштейн після перетину кордону з Данією. 

Наразі генпрокуратура Шлезвіг-Гольштейну перевіряє, як довго Пучдемон буде залишатися під вартою. За словами заступника генпрокурора землі Ральфа Деппера (Ralph Döpper), є "деяка ймовірність, що вже 26 березня стане відомо, чи відправить Вищий земельний суд Пучдемона під екстрадиційний арешт. Суд повинен буде вирішити, чи правомірна видача каталонського політика іспанській владі.

Фото: wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-