Отруєння Скрипаля: всіх послів у Москві кличуть для роз'яснень в МЗС

Отруєння Скрипаля: всіх послів у Москві кличуть для роз'яснень в МЗС

Укрінформ
МЗС РФ запросив 21 березня послів усіх зарубіжних держав в Москві для обговорення справи про отруєння у Великобританії екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

"21 березня в МЗС Росії запрошено усіх акредитованих в Росії послів зарубіжних держав на зустріч з керівництвом і експертами Департаменту з питань нерозповсюдження і контролю над озброєннями. Основна тема зустрічі - ситуація навколо заяв Великобританії про застосування на її території отруйних речовин", - сказала вона.

За її словами, на цій зустрічі "планується довести російську точку зору до офіційних представників зарубіжних держав, відповісти на можливі питання, а також озвучити питання, наявні у російської сторони".

Як повідомлялося, 5 березня у британський Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, що працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Зараз потерпілі знаходяться в критичному стані.

Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якого може бути причетна Росія.

Читайте також: МЗС Чехії викликає "на килим" російського посла через заяву про "Новічок"

У Кремлі заперечують ці обвинувачення.

Уряд Великої Британії оголосив про видворення 23 російських дипломатів і призупинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями, заявивши про видворення з країни 23 британських дипломатів.

Сергій Скрипаль отримав у Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-