МЗС Чехії викликає

МЗС Чехії викликає "на килим" російського посла через заяву про "Новічок"

Укрінформ
Глава МЗС Чехії Мартін Стропницький викликав посла РФ Олександра Змієвського через заяви про можливе чеське походження нервово-паралітичної речовини "Новічок", яким були отруєні екс-шпигун Сергій Скрипаль та його донька.

Про це повідомляє Радіо Прага.

"Посол Російської Федерації Олександр Володимирович Змієвський викликаний до Міністерства закордонних справ на завтрашній ранок для того, щоб він пояснив нам брехливу заяву російської сторони", - вказує МЗС Чехії у своїй офіційній стрічці в Twitter.

Відзначається, що глава чеської дипломатії вимагає від російської сторони пояснень з приводу заяв зовнішньополітичного відомства РФ про те, що нервово-паралітичний газ "Новічок", використаний на території Великої Британії, міг бути вироблений у Чехії. Мартін Стропницький 17 березня спростував це твердження.

Як відомо, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, та його донька Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі постраждалі знаходяться у критичному стані.

Пізніше Британія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якого може бути причетна Росія.

Читайте також: Росія має відповісти на всі запитання про отруєння Скрипаля - ЄС

У Кремлі заперечують ці обвинувачення.

Уряд Великої Британії оголосив про видворення 23 російських дипломатів і призупинення контактів з РФ на високому рівні. Росія відповіла на це дзеркальними діями, заявивши про видворення з країни 23 британських дипломатів.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-