Росія має відповісти на всі запитання про отруєння Скрипаля - ЄС

Росія має відповісти на всі запитання про отруєння Скрипаля - ЄС

Заява
Укрінформ
У Євросоюзі шоковані застосуванням бойової хімічної речовини на території Європи та чекають на притягнення до відповідальності причетних до атаки у британському Солсбері.

Про це йдеться в оприлюдненій у понеділок у заяві Ради Євросоюзу із закордонних справ, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Євросоюз висловлює безумовну солідарність зі Сполученим Королівством, включаючи зусилля Британії притягнути до відповідальності відповідальних за цей злочин", - наголосили глави МЗС країн-членів.

ЄС також суворо засудив хімічну атаку проти Сергія і Юлії Скрипалів у Солсбері.

"Євросоюз надзвичайно серйозно сприйняв оцінки уряду Великої Британії про те, що з високою ймовірністю відповідальною за атаку є Росія", - також заявила Рада ЄС.

Як також зазначається у заяві, міністри були шоковані застосуванням вперше за останні 70 років бойової хімічної речовини на європейській землі, що несе загрозу для усіх громадян.

"ЄС закликає Росію терміново відповісти на запитання, порушені Британією і міжнародним співтовариством, і забезпечити негайне, повне і всеосяжне розкриття своєї програми "Новічок" для ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї)", - підсумували представники Євросоюзу.

Читайте також: Експерти з хімзброї прибули в Британію за зразками отрути у справі Скрипаля

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів внаслідок дії невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві особи. Пізніше з'ясувалося, що це колишній подвійний агент, екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який у 2010 році отримав притулок у Великій Британії після взаємного обміну розвідниками, та його донька Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена у РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-