Експерти з хімзброї прибули в Британію за зразками отрути у справі Скрипаля

Експерти з хімзброї прибули в Британію за зразками отрути у справі Скрипаля

Укрінформ
Міжнародні експерти з хімічної зброї прибули в Велику Британію 19 березня, щоб отримати зразки від нервово-паралітичної речовини, яка спричинила отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Ці зразки будуть відправлені до авторитетних міжнародних лабораторій, відібраних Організацією за заборону хімічної зброї, для проведення тестів, результати очікуються щонайменше через два тижні”, – зазначило міністерство закордонних справ Великої Британії.

Читайте також: Трюдо та Меркель обговорили реакцію НАТО на отруєння Скрипаля

Екс-розвідника Сергія Скрипаля і його дочку Юлію виявили 4 березня непритомними на лавці в парку міста Солсбері на півдні країни. Пізніше британські слідчі встановили, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новічок», яку розробили в Росії. 66-річний Сергій Скрипаль і його 33-річна дочка Юлія перебувають у лікарні в «критичному, але стабільному» стані.

14 березня прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля і його дочки й оголосила про вислання 23 російських дипломатів.

17 березня Росія оголосила про вислання 23 британських дипломатів, скасувала відкриття генконсульства Великобританії в Санкт-Петербурзі, а також заявила про припинення діяльності Британської Ради.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-