Трюдо та Меркель обговорили реакцію НАТО на отруєння Скрипаля

Трюдо та Меркель обговорили реакцію НАТО на отруєння Скрипаля

Укрінформ
Країни-члени НАТО повинні виявити солідарність у реагуванні на отруєння у Великобританії екс-шпигуна Сергія Скрипаля.

Про це за підсумками телефонної розмови між прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель повідомили у офісі прем'єр-міністра Канади.

«Прем'єр-міністр та канцлер висловили взаємне занепокоєння стосовно отруєння у Великобританії нервово-паралітичною речовиною та наголосили на важливості солідарності членів НАТО із цього приводу», - розповіли у Трюдо.

Окрім цього під час розмови йшлося про «співпрацю стосовно міжнародних криз та розвиток подій на міжнародному ринку сталі й алюмінію». «Обоє лідерів наголосили на важливості багатосторонньої торговельної системи й потребі збереження й дотримання заснованого на правилах підходу до міжнародної торгівлі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Британії є докази, що РФ протягом 10 років таємно розробляла і зберігала "Новічок"

Як відомо, 5 березня у британському Солсбері екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія були отруєні невідомою речовиною. Наразі потерпілі перебувають у критичному стані. Пізніше Великобританія оголосила, що Скрипалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною "Новічок", до виробництва якої може бути причетна Росія. В Кремлі спростували дані звинувачення.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-