У Британії є докази, що РФ протягом 10 років таємно розробляла і зберігала

У Британії є докази, що РФ протягом 10 років таємно розробляла і зберігала "Новічок"

Укрінформ
Британія має докази того, що протягом останнього десятиліття Росія таємно розробляла і зберігала нервово-паралітичну речовину "Новічок".

Про це він заявив міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон в інтерв'ю BBC, повідомляє телеканал "112 Україна"

"У нас є докази того, що Росія протягом останніх 10 років не тільки вела розробки речовини нервово-паралітичної дії з метою вчинення вбивств, але також створювала і накопичувала "Новічок", - сказав міністр.

Раніше повідомлялося, що 19 березня до Великої Британії приїдуть експерти з Організації із заборони хімічної зброї, які заберуть для аналізу проби речовини, за допомогою якої отруїли колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля.

Як відомо, 5 березня поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним із міських торгових центрів внаслідок дії невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві особи. Пізніше з'ясувалося, що це колишній подвійний агент екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль та його донька Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Читайте також: Експерти приїдуть у Британію відібрати проби "Новічка"

Через тиждень після цього британський прем'єр Тереза Мей заявила, що відповідальність за отруєння, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалі були отруєні нервово-паралітичною речовиною групи "Новічок", яка розроблена у РФ.

Росія звинувачення Лондона заперечує. Зокрема, офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова 17 березня заявила, що в Росії та Радянському Союзі ніколи не було досліджень з розробки хімічних речовин із кодовою назвою "Новічок".

Британський уряд ухвалив рішення вислати 23 російські дипломати через замах на Скрипаля. У МЗС Росії заявили, що у відповідь  вишлють із країни таку саму кількість британських дипломатів.

Сергій Скрипаль у 2010 році отримав притулок у Великій Британії після взаємного обміну розвідниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-