Українська громада уважно стежитиме за справою нацгвардійця Марківа

Українська громада уважно стежитиме за справою нацгвардійця Марківа

Укрінформ
Українська діаспора моніторитиме справу затриманого владою Італії нацгвардійця Віталія Марківа, аби упевнитися у дотриманні його прав.

Про це заявив президент Світового конгресу українців Євген Чолій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«СКУ й надалі стежитиме за справою сержанта НГУ Віталія Марківа, аби упевнитися, що до нього ставляться відповідно до міжнародно визнаних високих стандартів правосуддя», - сказав Чолій.

Читайте також: Смерть директора миколаївського аеропорту розслідують як убивство

Він визнав, що долю Марківа наразі має вирішити італійська Феміда, однак висловив занепокоєння щодо його справи.

«Хоча нині це – справа італійського правосуддя, СКУ висловлює занепокоєння своїх членів, багато із яких доєдналися до міжнародного заклику на підтримку сержанта Марківа», - зауважив президент СКУ.

Читайте також: Світове українство закликло ЄС продовжувати підтримку України

Як повідомляв Укрінформ, 24 травня 2014 року в районі села Андріївка поблизу окупованого на той час Слов'янська Донецької області під мінометний вогонь потрапила група іноземних журналістів. Італійський фоторепортер Андреа Роккеллі і його перекладач загинули.

Поліція Італії 30 червня 2017 року заарештувала бійця Нацгвардії Марківа за обвинуваченням в умисному вбивстві Роккеллі. Водночас за даними українського слідства, загибель журналіста і його перекладача сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ. Генеральна прокуратура України також повідомила, що Роккеллі перебував у зоні бойових дій без належного узгодження з владою України.

На адресу компетентних органів Італії було направлено листи Генеральної прокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ України про готовність надати всебічне сприяння у розслідуванні кримінального провадження щодо Марківа та загибелі Роккеллі та виконати спільно з італійськими слідчими органами необхідний огляд місцевості та допитати свідків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-