Столтенберг: НАТО посилить оборону і перегляне ставлення до РФ

Столтенберг: НАТО посилить оборону і перегляне ставлення до РФ

Укрінформ
Північноатлантичний альянс нарощуватиме оборонний потенціал та готовність до активних дій і перегляне ставлення до РФ, яка стає дедалі непередбачуванішою та агресивнішою.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, опублікованому 18 березня, повідомляє DW.

"Росія стає дедалі більше непередбачуваною та агресивною", - наголосив генсек.

Прикладом цієї тенденції він назвав напад у Солсбері на екс-агента Сергія Скрипаля з використанням нервово-паралітичної речовини.

Столтенберг висловив побоювання, що Росія просуватиметься у напрямку розширення свого ядерного арсеналу. Тож країни-члени НАТО мусять поліпшувати свій захист. "Допоки у світі є ядерна зброя, доти НАТО має залишатися альянсом із атомними бомбами", - заявив генсек.

Читайте також: Відповіддю на загрози з боку Росії є розширення НАТО - Яценюк

Таким чином, зазначив він, політика стримування і залякування зберігатиметься задля запобігання війні та заохочення до деескалації.

Водночас Столтенберг очікує, що канцлер ФРН Ангела Меркель та інші лідери держав-членів Альянсу переглянуть свої попередні рішення вже на наступному саміті влітку.

Варто зауважити, що напередодні генсек Альянсу заявив, що НАТО прагне до стратегічного партнерства і не хоче поновлювати "холодну війну" з Росією на тлі звинувачень на адресу Москви у справі Скрипаля. Раніше також стало відомо, що Москва не має наміру підписувати Договір про заборону ядерної зброї.

Як відомо, колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію 5 березня госпіталізували у британському місті Солсбері. Поліція заявила, що їх отруїли нервово-паралітичними речовинами.

Прем'єр-міністер Великої Британії Тереза Мей раніше заявила, що Росія або безпосередньо відповідальна за отруєння Скрипаля та його доньки, або дозволила, щоб нервово-паралітична речовина потрапила до чужих рук.

За словами Мей, речовина з групи "Новічок", якою отруїли Скрипаля, була розроблена в Росії. Напруження між Лондоном і Москвою ускладнилося взаємними звинуваченнями політиків, а також взаємним висиланням дипломатів.

Західні держави підтримали Сполучене Королівство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-