На отруєння Скрипаля треба відповісти новими санкціями - євродепутат

На отруєння Скрипаля треба відповісти новими санкціями - євродепутат

Ексклюзив
Укрінформ
Перегляд проекту «Північний потік-2» і санкції щодо російських олігархів, які вигідно влаштувалися у Великій Британії, могли б стати дієвою відповіддю на отруєння імовірно російськими спецслужбами колишнього подвійного агента в Солсбері.

Свою думку в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу в ФРН висловила член фракції Зелених в Європарламенті Ребекка Гармс.

«Висилання дипломатів як реакція, на мою думку, не є достатньою. Я вважаю, було б правильно, якби Велика Британія подумала над тим, яку роль вона хоче, щоб продовжували відігравати багаті російські олігархи та еліти в лондонському Сіті. І я думаю, в Німеччині треба повернутися до дискусії про «Північний Потік - 2», - сказала німецький політик. 

Вона наголосила, що якщо навіть зберігаються якісь сумніви щодо відповідальності або розділеної відповідальності Кремля, зокрема російських спецслужб, за те, що сталося, те, про що досі доповідала Британія, говорить саме про відповідальність Росії у цій справі. Гармс переконана, що постійно говоритимуть, спекулюватимуть про цю газову атаку, про тих, хто причетний до неї, але вона не розраховує на те, що «несподівано спливе абсолютно інше пояснення, абсолютно інші покровителі». Поки ж, повторює вона, все, що відомо, вказує на те, що відповідальні знаходяться в Росії. 

У такій ситуації, переконана євродепутат, Захід в цілому, а особливо ЄС, має реагувати згуртовано. Після цього жахливого нападу з допомогою нервово-паралітичного газу неодмінно треба бути єдиними всередині ЄС, у тому числі доки його членом залишається Велика Британія, а також всередині НАТО, наголошує Гармс. 

Читайте також: Британія про висилання своїх дипломатів: Реакція РФ була очікуваною

При цьому вона «в жодному разі не виступає за військову ескалацію». Але санкційні можливості мають «неодмінно бути уточнені: і «Північний Потік – 2», і відмивання російських коштів - це дві речі, з якими треба вчинити інакше, якщо ми хочемо єдності в ЄС по відношенню до Росії», - заявила депутат Європарламенту. 

В цілому за згуртованість в рамках ЄС і стабільність у співдружності виступає і німецький уряд, однак він перебуває на самому початку етапу нового законодавчого періоду, тому, можливо, не поспішає з реакцією, допускає німецький політик. Але про рішучість зберігати єдність в Євросоюзі, а також протидіяти стратегії розподілу, яку проводить Володимир Путін, говорить, зокрема, коаліційний договір нового уряду ФРН, нагадує вона. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-