У Британії безпекою росіян зацікавилася поліція

У Британії безпекою росіян зацікавилася поліція

Укрінформ
Британська поліція занепокоєна безпекою деяких росіян, які живуть у країні.

Про це повідомляє ВВС.

"Британська поліція звернулася до деяких росіян, які отримали притулок у Великій Британії, щоб обговорити з ними питання їх безпеки", - йдеться у повідомленні. 

Цих заходів вжито після того, як поліція Лондона дійшла висновку, що смерть колишнього бізнес-партнера Бориса Березовського, Миколи Глушкова, була насильницькою. 68-річного бізнесмена було знайдено мертвим 12 березня у власному домі на південному заході Лондона. Смерть Глушкова настала від "здавлювання шиї".

Читайте також: У Британії розслідують смерть партнера Березовського як убивство

Раніше, 5 березня, поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що біля одного з міських торгових центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали двоє людей. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку та отримав притулок у Великій Британії після обміну розвідниками між США і РФ 2010 року, і його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Згодом у Британії заявили, що Скрипалі були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною "Новичок", яка розроблялася в Росії.

Лідери Великої Британії, Німеччини, США і Франції 15 березня закликали Москву відповісти на запитання, які ставляться у справі екс-шпигуна Сергія Скрипаля, і надати всі дані щодо програми «Новичок» Організації з заборони хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-