У Британії розслідують смерть партнера Березовського як убивство

У Британії розслідують смерть партнера Березовського як убивство

Укрінформ
Поліція Лондона розпочала розслідування справи про вбивство російського бізнесмена Миколи Глушкова - друга і ділового партнера покійного олігарха Бориса Березовського.

Про це повідомляється на сайті Служби столичної поліції Британії.

"Розслідування вбивства було розпочато після розтину тіла 68-річного російського бізнесмена Миколи Глушкова", - йдеться у повідомленні.

Як свідчить експертиза, Глушков був задушений.

Спочатку смерть бізнесмена кваліфікувалася як "незрозуміла". Однак після спеціальної посмертної експертизи, яка розпочалася 15 березня, стало відомо, що смерть настала в результаті "здавлювання шиї". Тепер поліція розглядає загибель Глушкова як убивство.

Його родину сповістили про рішення поліції розпочати розслідування.

Як відомо, Глушкова знайшли мертвим 13 березня.

Раніше, 5 березня, поліція британського міста Солсбері оголосила про те, що біля одного з міських торговельних центрів від невідомої небезпечної речовини серйозно постраждали дві людини. Згодом з'ясувалося, що це були екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку і отримав притулок у Великій Британії після обміну розвідниками між США і РФ 2010 року, та його дочка Юлія. Постраждалі перебувають у критичному стані.

Згодом у Британії заявили, що Скрипалі були отруєні військовою нервово-паралітичною речовиною "Новічок", що розроблялася в Росії.

Читайте також: У Лондоні знайшли мертвим російського олігарха з оточення Березовського

Лідери Великої Британії, Німеччини, США і Франції 15 березня закликали Москву відповісти на поставлені питання у справі екс-шпигуна Сергія Скрипаля та надати всі дані щодо програми «Новічок» Організації із заборони хімічної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-