КремлеЗМІ поширили низку абсурдних фейків про отруєння Скрипаля - огляд ЄС

КремлеЗМІ поширили низку абсурдних фейків про отруєння Скрипаля - огляд ЄС

Укрінформ
Російські державні медіа вкотре оприлюднили низку абсурдних фейків, реагуючи на звинувачення у причетності Росії до застосування бойової хімічної речовини на території Великої Британії.

Про це йдеться у щотижневому огляді від 15 березня Групи стратегічних комунікацій Євросоюзу East StratCom Task Force.

«Найбільш примітним є те, як повідомлення, що з’являлися у тих же самих підконтрольних державі (Росії - ред.) інформаційних виданнях, повністю суперечили одне одному, поширюючи необгрунтовані й часто абсурдні конспірологічні теорії. Це, напевно, є найбільш класичним прикладом прокремлівських методів з поширення дезінформації», - зазначають експерти з фейків.

Йдеться про введення в оману широкої аудиторії на тлі готовності з боку дезінформаторів захищати лінію Москви.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Джонсон сказав, кого хотіла залякати Росія

«Тут ситуація дуже чітко схожа на попередній випадок, коли Росія буда визначена відповідальною за скоєння злочинів, зокрема, у справі MH17 та бомбардування гуманітарного конвою у Сирії», - йдеться в огляді з протидії російській дезінформації.

Як наголошується, головним аргументом для прокремлівських медіа у поясненні звинувачень на адресу Москви з боку Лондона стали «русофобія» та «антиросійська пропаганда».

«Продовжуючи аналогічну тактику, використану після збиття МН17, російські державні ЗМІ запропонували «альтернативні» пояснення трагедії», - відзначають експерти ЄС.

Зокрема, державні російські ЗМІ поширювали теорії, що колишній співробітник ГРУ Скрипаль був отруєний Сполученими Штатами з метою дискредитації Москви; що Захід робить РФ відповідальною, щоб виправдати санкції; що це є провокація напередодні президентських виборів у Росії.

Також поширювалася думка, що Британія навмисно шукає привід, щоб бойкотувати проведення фінальної частини кубку світу з футболу цього літа у Росії.

Ішлося й про передозування певними речовинами Скрипалем та його донькою, і про той факт, що токсична речовина мала походження з однієї з британських лабораторій. Про це, зокрема, повідомила RT.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-