США закликали країни НАТО вислати послів РФ

США закликали країни НАТО вислати послів РФ

Укрінформ
В якості відповіді на використання РФ хімічної зброї на території Великобританії, всі країни-члени НАТО повинні в знак солідарності відкликати своїх послів з Москви і вислати послів Росії.

До цього у колонці, опублікованій у виданні The Washington Examiner, закликав Майкл Рубін, дослідник аналітичного центру American Enterprise Institute, пише "Голос Америки"

"США могли б закрити і російські консульства. Якщо виникне потреба в діалозі, завжди можна звернутися до посла Росії в ООН", - заявив він.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Британія звинуватила Росію в порушенні Статуту ООН

Рубін також закликає припинити видавати візи всім громадянам Росії, які пов'язані з її урядом.

"Подорожі до США, Сполученого Королівства і ЄС повинні бути привілеєм, а не правом. І якщо Росія хоче ізолюватися ще більше, ввівши власні візові обмеження, її економіка зазнає втрат", - пише Рубін.

Оглядач зазначив, що подібні заходи не мають сприйматися як перегин.

"Росія здійснила напад на одного з найближчих союзників США і має за це заплатити. Якщо ж Державний департамент США, зовнішньополітичне відомство Великобританії та міністри закордонних справ ЄС вдадуться до символічних погроз, Путін прийде до висновку, що йому не тільки зійде з рук навіть вбивство, але й що Захід занадто слабкий, аби реально захищатися. Це була б надзвичайно небезпечна ситуація, адже Путін вирішить, що може вдатися до таких дій (отруєння Скрипаля - ред.) де це тільки можливо, навіть у Вашингтоні", - попереджає Рубін.

Читайте також: США вважають РФ винуватою у нападі на Скрипалів - Гейлі

Нагадаємо: Білий дім досі офіційно не пов'язував Росію із замахом на Скрипаля, проте президент США Дональд Трамп дав знати, що Америка налаштована погодитися з висновками Великобританії, як тільки буде ознайомлена з ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-