Австралія підтримає Британію у справі Скрипаля - глава австралійського МЗС

Австралія підтримає Британію у справі Скрипаля - глава австралійського МЗС

Укрінформ
Австралія готова підтримати можливs заходb Британії щодо РФ у зв'язку із звинуваченням Лондоном Москви у причетності до отруєння на британській землі екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це заявила міністр закордонних справ Австралії Джулі Бішоп, повідомляє news.com.

"Ця акція є жахливою, вона демонструє безсердечне ігнорування не лише абсолютної міжнародної заборони щодо використання хімічної зброї, але й можливих смертельних наслідків для інших людей в районі її застосування", - заявила Бішоп під час брифінгу з питань безпеки та розвідки, проведеного у зв’язку із заявою прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей, у якій йшлося, що в нападі був використаний російський бойовий нервово-паралітичний газ.

Читайте також: У Лондона достатньо коштів вплинути на Росію - експерт

"Виникає очевидне запитання, хто мав доступ до такого реагенту?" - додала вона.

У зв’язку з цим, за словами міністра, Австралія вважає за необхідне підтримати у "максимально можливій степені" зусилля Великої Британії щодо притягнення винних до відповідальності.

Читайте також: Розробник "Новічка" сумнівається, що Скрипаль одужає

"Австралія засуджує використання хімічної зброї будь-ким, будь-де, за будь-яких обставин... Я вважаю, що міжнародне співтовариство повинне продемонструвати абсолютну нетерпимість до таких дій і твердий намір не допустити їх повторення у майбутньому", - наголосила очільниця зовнішньополітичного відомства країни.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Меркель підтримала вимоги Лондона до Москви

Бішоп підкреслила, що в країні підтримують дії Лондона щодо проведення повномасштабного розслідування та притягнення винних до відповідальності. Зокрема Австралія перш за все підтримує заклик Британії щодо проведення екстреного засідання Ради Безпеки ООН після спроби вбивства Сергія Скрипаля і його доньки та не виключає посилення економічних санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-