Розробник

Розробник "Новічка" сумнівається, що Скрипаль одужає

Укрінформ
Один із розробників бойової нервово-паралітичної речовини "Новічок" хімік Віл Мірзаянов сумнівається, що колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль одужає після отруєння цією речовиною.

Про це повідомляє The Telegraph.

"Це ("Новічок" - ред.) в десятки разів потужніше за будь-яку іншу відому нервово-паралітичну речовину. Вона майже невиліковна. Навіть якщо вони (Скрипаль і його дочка Юлія - ред.) виживуть, вони не одужають", - сказав він.

Мірзаянов застеріг, що кількох грамів речовини вистачить для вбивства сотень людей.

Як повідомлялося, напередодні британський прем'єр Тереза Мей заявила, що уряд Великої Британії дійшов висновку, що відповідальність за отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалих було отруєно нервово-паралітичною речовиною "Новічок", що розроблена в РФ. У зв'язку з цим російський посол був викликаний у МЗС Великої Британії.

Мей також заявила, що Велика Британія до вечора вівторка чекає від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Після цього Лондон буде готовий вжити найсерйозніших заходів у відповідь.

Читайте також: У ЗМІ з'явилися подробиці про газ, яким отруїли Скрипаля

Глава МЗС РФ Сергій Лавров вже заявив, що російська сторона не відповідатиме на ультиматум Лондона у зв'язку зі "справою Скрипаля" до тих пір, поки Велика Британія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні фігуранти справи.

5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що біля одного з міських торгових центрів через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали двоє людей. Пізніше з'ясувалося, що це був екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Постраждалі знаходяться у критичному стані.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-