Отруєння Скрипаля: Меркель підтримала вимоги Лондона до Москви

Отруєння Скрипаля: Меркель підтримала вимоги Лондона до Москви

Оновлено
Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель зателефонувала у вівторок прем'єр-міністру Великої Британії Терезі Мей, обговоривши з нею ситуацію навколо отруєння у Солсбері.

Про це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Канцлер рішуче засудила цей напад, вона серйозно сприймає оцінку британського уряду з питання про відповідальність Росії за цей напад", - заявив прес-секретар глави німецького уряду.

Росія, переконана Меркель, має оперативно відреагувати на законні питання з боку уряду Великобританії та заклик до повного і швидкого розкриття відповідної програми з хімічної зброї Організації по забороні хімічної зброї.

Канцлер і прем'єр-міністр домовилися підтримувати тісні контакти і обговорити ситуацію з союзниками та європейськими партнерами.

Раніше цього дня міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель обговорив справу отруєння у Великобританії колишнього агента Сергія Скрипаля з британським колегою Борисом Джонсоном.

"У цій справі ми стоїмо солідарно на боці наших британських друзів", - запевнив Габріель. За його словами, "злочинці мають бути притягнуті до відповідальності, і якщо буде підтверджено, що Росія стоїть за цією справою, це буде дуже серйозний процес".

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що Росія або безпосередньо відповідальна за отруєння Сергія Скрипаля та його доньки, або вона дозволила, щоб нервово-паралітична речовина потрапила до чужих рук.

Читайте також: Отруєння Скрипаля: Москва відмовляється відповідати на ультиматум Лондона

За словами Мей, речовина, якою отруїли Скрипаля, - з групи "Новічок", була розроблена в Росії, раніше в РФ її виробляли і, можливо, продовжують виробляти. Прем'єр також висунула Москві ультиматум, щоб та до вечора вівторка надала пояснення щодо отруєння Скрипаля.

У відповідь на це міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що "Росія жодного стосунку" до отруєння екс-агента ГРУ не має.

Колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію 5 березня відвезли до лікарні британського міста Солсбері. Поліція заявила, що їх отруїли нервово-паралітичними речовинами, а також що напад був умисним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-