Отруєння Скрипаля: Москва відмовляється відповідати на ультиматум Лондона

Отруєння Скрипаля: Москва відмовляється відповідати на ультиматум Лондона

Укрінформ
Російська сторона не відповідатиме на ультиматум Лондона у зв'язку зі "справою Скрипаля" доти, поки Велика Британія не забезпечить доступу до речовини, якою були отруєні екс-співробітник ГРУ і його дочка Юлія.

Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, повідомляє Інтерфакс.

"Перш ніж ставити ультиматуми - відзвітувати перед британським урядом за 24 години, краще дотриматися своїх власних зобов'язань по міжнародному праву, в даному випадку конвенції про заборону хімічної зброї", - сказав Лавров на прес-конференції в Москві.

За словами міністра, Росія не винна в тому, що сталося зі Скрипалем, і готова співпрацювати відповідно до Конвенції про заборону хімічної зброї, "якщо Сполучене Королівство спроможеться і дійде до того, щоб виконати свої міжнародно-правові зобов'язання по тому ж документу".

Читайте також: Україна готова співрацювати у розслідуванні справи Скрипаля - Клімкін

"Ми розраховуємо, що Сполучене Королівство відповість на наш запит, який був спрямований відповідно до тієї ж самої Конвенції про необхідність надати нам речовину, про яку йде мова, і необхідність зробити для нас відкритим увесь хід розслідування, тому що йдеться про російську громадянку (Юлію Скрипаль - ред.)", - підкреслив Лавров.

Напередодні британський прем'єр Тереза Мей заявила, що уряд Великої Британії дійшов висновку, що відповідальність за отруєння в Солсбері колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, найімовірніше, лежить на Росії. Вона також повідомила, що постраждалих було отруєно нервово-паралітичною речовиною "Новичок", що розроблена в РФ. У зв'язку з цим російський посол був викликаний у МЗС Великої Британії.

Мей також заявила, що Велика Британія до вечора вівторка чекає від Москви пояснень у зв'язку з отруєнням екс-співробітника ГРУ. Після цього Лондон буде готовий вжити найсерйозніших заходів у відповідь.

5 березня поліція міста Солсбері оголосила про те, що поряд з одним з міських торгових центрів через взаємодію з невідомою небезпечною речовиною серйозно постраждали двоє людей. Пізніше з'ясувалося, що це був екс-полковник ГРУ Сергій Скрипаль, який працював на британську розвідку, і його дочка Юлія. Постраждалі знаходяться у критичному стані.

Сергій Скрипаль отримав у Великій Британії притулок після обміну розвідниками між США і РФ у 2010 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-