Канада переконуватиме G7 суттєво зменшити забруднення

Канада переконуватиме G7 суттєво зменшити забруднення

Укрінформ
Під час головування у G7 Канада намагатиметься переконати інших членів Сімки ухвалити амбітні плани зі зменшення кількості сміття та збільшення переробки пластику.

Про це в інтерв'ю The Canadian Press заявила міністр навколишнього середовища Канади Кетрін Маккена.

«Ми розглядаємо можливість внесення до підсумкової декларації саміту главу про нульовий рівень непереробленого сміття», - сказала Маккена.

Читайте також: У Нідерландах відкрили перший у світі супермаркет з відділом без пластику

На її переконання, зараз якраз чудовий час для досягнення цієї мети, оскільки багато мультинаціональних корпорацій почали звертати значно більшу увагу на екологічність своєї продукції.

«Є прагнення бізнес громади, екологів, інших держав зробити нарешті щось із пластиком та прибрати його із океанів», - наголосила міністр.

Читайте також: У Варшаві забрудненість повітря в 11 разів перевищила норму

Вона додала, що воліла б розширити коло учасників обговорення цього питання, вивівши його на рівень G20. При цьому Маккена висловила думку, що розвинені держави могли б допомогти країнам, що розвиваються, покращити системи управління сміттям.

«Ми знаємо, що країнам, які розвиваються, потрібно більше допомагати»,- підсумувала урядовець.

Читайте також: Громадський транспорт Брюсселя стане безкоштовним у "смогові дні"

Як відомо, президентство у Великій сімці ротується між членами на річний термін і розпочинається 1 січня. У 2018 році головувати у цій міжнародній організації буде Канада. Саміт лідерів країн-членів G7 відбудеться влітку у франкомовному канадському регіоні Квебек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-